Review papers

STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

Ph.D.

Małgorzata Nowacka

Department of Food Engineering and Process Management Faculty of Food Sciences Department of Food Engineering and Process Management Faculty of Food Sciences

Original research and review papers

  • 1.
  • Śledź M., Wiktor A., Rybak K., Nowacka M., Witrowa-Rajchert D. 2015. The impact of ultrasound and steam blanching pre-treatments on the drying kinetics, energy consumption and selected properties of parsley leaves. Applied Acoustics, http://dx.doi.org/10.1016/j.apacoust.2015.05.006, (preview)

  • 2.
  • Wiktor A., Sledz M., Nowacka M., Rybak K., Chudoba T., Lojkowski W., Witrowa-Rajchert. D. 2015. The influence of immersion and contact ultrasound treatment on selected properties of the apple tissue. Applied Acoustics, http://dx.doi.org/10.1016/j.apacoust.2015.05.001 (preview)

  • 3.
  • Wiktor A., Sledz M., Nowacka M., Rybak K., Chudoba T., Lojkowski W., Witrowa-Rajchert. D. 2015. The impact of pulsed electric field treatment on selected bioactive compounds content and color of plant tissue. Innovative Food Science and Emerging Technologies, DOI:10.1016/j.ifset.2015.04.004 (preview)

  • 4.
  • Witrowa-Rajchert D., Wiktor A., Śledź M., Nowacka M. 2014. Selected emerging technologies to enhance the drying process. A review. Drying Technology, 32, 1386-1396 (preview)

  • 5.
  • Rejak A., Wójtowicz A., Oniszczuk T., Niemczuk D., Nowacka M., 2014: Evaluation of Water Vapor Permeability of Biodegradable Starch-Based Films, TEKA Commission of Motorization and Energetics in Agriculture, 14(1), 89-94.

  • 6.
  • Wiktor A., Rybak K., Śledź M., Nowacka M., Gondek E., Chudoba T., Łojkowski W., Witrowa-Rajchert D. 2014. The influence of immersion sonication, contact sonication and pulsed electric field treatment on the electrical conductivity of carrot tissue. Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 579, 101-110 (in Polish, available English abstract)

  • 7.
  • Wiktor A., Śledź M., Nowacka M., Chudoba T., Witrowa-Rajchert D. 2014. Pulsed electric field pretreatment for osmotic dehydration of apple tissue – experimental and mathematical modeling studies. Drying Technology, 32, 408-417 (preview)

  • 8.
  • Nowacka M., Śledź M., Wiktor A., Witrowa-Rajchert D. 2014. Changes of radical scavenging activity and polyphenols content during storage of dried apples. International Journal of Food Properties, 17:6, 1317-1331 (preview)

  • 9.
  • Wiktor A., Śledź M., Nowacka M., Chudoba T., Witrowa-Rajchert D. 2014. Pulsed electric field pretreatment for osmotic dehydration of apple tissue – experimental and mathematical modeling studies. Drying Technology, 32, 408-417.

  • 10.
  • Nowacka M., Tylewicz U., Laghi L., Dalla Rosa M., Witrowa-Rajchert D., 2014: Effect of ultrasound treatment on the water state in kiwifruit during osmotic dehydration, Food Chemistry, 144, 18-25.

  • 11.
  • Fijałkowska A., Nowacka M., Witrowa-Rajchert D., 2013: The influence of ultrasound on the colour of convective dried apple tissue. Postępy Techniki Przemysłu Spożywczego, 2013, 2, 40-44 (in Polish, available English abstract).

  • 12.
  • Nowacka M., Fijałkowska A., Witrowa-Rajchert D., 2013: The influence of ultrasound pre-treatment on freezing kinetics of apple tissue. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 2013/12, 6-7 (in Polish, available English abstract).

  • 13.
  • Wiktor A., Śledź M., Nowacka M., Witrowa-Rajchert D. 2013: Possible applications of low-temperature (cold) plasma in food technology. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. 5(90), 5-14 (in Polish, available English abstract).

  • 14.
  • Śledź M., Nowacka M., Wiktor A., Witrowa-Rajchert D., 2013: Selected chemical and physico-chemical properties of microwave-convective dried herbs, Food and Bioproducts Processing, 91, 421-428.

  • 15.
  • Wiktor A., Iwaniuk M., Śledź M., Nowacka M., Chudoba T., Witrowa-Rajchert D., 2013: Drying kinetic of Apple tissue treated by pulse electric field, Drying Technology, 31, 112-119.

  • 16.
  • Śledź M., Nowacka M., Wiktor A., Selke M., Witrowa-Rajchert D., 2013: Mechanical and sorption properties of two-stage dried apples, Acta Agrophysica, 2013, 20(1), 195-205 (in Polish, available English abstract).

  • 17.
  • Kutyla-Olesiuk A., Nowacka M., Wesoły M., Ciosek P., 2013: Evaluation of organoleptic and texture properties of dried apples by hybrid electronic tongue, Sensors & Actuators B: Chemical, 187, 234-240.

  • 18.
  • Wiktor A., Nowacka M., Śledź M., Selke M., Witrowa-Rajchert D., 2012: Kinetics of microwave-assisted drying of apple - seceltion of suitable mathematical model. Nauki Inżynierskie i Technologie, 4, 99-111 (in Polish, available English abstract).

  • 19.
  • Nowacka M., Janiak G., Kidoń M., Czapski J., Witrowa-Rajchert D., 2012: Application of matematical models for description of water vapor adsorption isotherms of dried purple and orange carrots. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2012, 5(84), 60-72 (in Polish, available English abstract).

  • 20.
  • Nowacka M., Śledź M., Wiktor A., Witrowa-Rajchert D. 2012. Physical and chemical properties od microwave dried food products. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. 85(6), 5-20 (in Polish, available English abstract)

  • 21.
  • Nowacka M., Wiktor A., Śledź M., Jurek N., Witrowa-Rajchert D., 2012: Drying of ultrasound pretreated apple and its selected physical properties, Journal of Food Engineering, 113, 427-433.

  • 22.
  • Nowacka M., Witrowa-Rajchert D., Ruła J., 2011: The influence of technological processes on antioxidant activity and polyphenols content of apple tissue, Postępy Techniki Przemysłu Spożywczego, 2011, 21/39(2), 12-15 (in Polish, available English abstract).

  • 23.
  • Nowacka M., Łuczywek K., Witrowa-Rajchert D., 2011: Influence of parameter of microwave drying on polyphenols content in selected herbs, Przemysł Spożywczy, 10/2011, 51-53 (in Polish, available English abstract).

  • 24.
  • Nowacka M., Witrowa-Rajchert D., Strachota W., Sobczak E., 2011: Changes in the content of vitamin C and carotenoids during dried carrot and potato storage, Acta Agrophysica, 2011, 17(1), 165-175 (in Polish, available English abstract).

  • 25.
  • Tylewicz U., Panarese V., Laghi L., Rocculi P., Nowacka M, Placucci G., Dalla Rosa M., 2011: NMR and DSC Water Study during Osmotic Dehydration of Actinidia deliciosa and A. chinensis kiwifruit, Food Biophysics, 2011, 6 (2), 327-333.

  • 26.
  • Nowacka M., Witrowa-Rajchert D., 2010: Changes of radical scavenging activity, polyphenols content and colour during storage of infrared-convective dried apples, Acta Agrophysica, 2010, 16(2), 391-400 (in Polish, available English abstract).

  • 27.
  • Nowacka M., Witrowa-Rajchert D., 2010: Changes of hygroscopic properties of dried apples during storage. Acta Agrophysica, 2010, 15(2), 359-370 (in Polish, available English abstract).

  • 28.
  • Nowacka M., Witrowa-Rajchert D., Strachota W., Sobczak E., 2010: Selected properties of infrared-convective dried carrot and potato, Acta Agrophysica, 2010, 16(1), 127-136 (in Polish, available English abstract).

  • 29.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2010: Zmiany aktywności przeciwrodnikowej i zawartości polifenoli w suszach jabłkowych podczas przechowywania. Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 2010, nr 552, 217-225 (in Polish, available English abstract).

  • 30.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., Tylewicz U., Dalla Rosa M., 2009: Mass exchange in osmotic dehydration process of kiwi fruits. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 6 (67), 140-149 (in Polish, available English abstract).

  • 31.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2009: Changes in radical scavenging activity and in content of polyphenols in dried apples produced using infrared radiation. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2009, 1(62), 99-108 (in Polish, available English abstract).

  • 32.
  • Witrowa-Rajchert D., Rząca M., 2009: Microstructure and Physical Properties of Dried Apples. Drying Technology, Vol. 27, No. 7, 903-909.

  • 33.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2008: Colour changes of infrared dried apples slices. Postępy Techniki Przemysłu Spożywczego, 2008, 1, 16-19 (in Polish, available English abstract).

  • 34.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2007: Influence of microwave drying parameters on radical scavenging activity of dried apples. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. 2007, 5(54), 220-228 (in Polish, available English abstract).

  • 35.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2007: Influece of drying technique on optical properties of dried apple slices. Acta Agrophysica, 2007,10(2), 445-454 (in Polish, available English abstract).

  • 36.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2007: The influece of drying technique and storage conditions on dried apples reconstitution and hygroscopic properties. Acta Agrophysica, 2007, 9(2), 471-480 (in Polish, available English abstract).

  • 37.
  • Rząca M., Witrowa-Rajchert D., 2006: Radical scavening activity of phenolic compounds contained in dried apple . Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. 2006, 2(47) Supl. 276-285 (in Polish, available English abstract).