O mnie

STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

Dr inż.

Małgorzata Nowacka

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

O mnie

Jestem technologiem żywności, absolwentką Wydział Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

W październiku 2005 r. rozpoczęłam Studia Doktoranckie o specjalności: Technologia żywności, biotechnologia żywności, chemia żywności, inżynieria żywności i ocena jakości żywności przy Wydziale Technologii Żywności SGGW. W trakcie studiów doktoranckich realizowałam 2 letni projekt badawczy – grant promotorski finansowany przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (2008-2009), a także byłam z-ca kierownika projektu grantu uczelnianego. W 2009 r. obroniłam pracę doktorską pt."Studia nad wykorzystaniem promieniowania podczerwonego i mikrofalowego do suszenia jabłek" i uzyskałam tytuł doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia.

Ukończyłam także Studia Pedagogiczne na Wydziale Ekonomiczno-Rolniczym i Nauk Humanistycznych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, które pozwoliły mi się zapoznać z wiedzą natury pedagogicznej.

Doświadczenie zawodowe w przemyśle spożywczym zdobywałam podczas nadzorowania, na terenie województwa mazowieckiego, obietów :

  • produkcji żywności,
  • obrotu żywnością,
  • żywienia zbiorowego,
  • produkcji materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Od 2006 r. jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, a od 2008 r. Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego.

Obecnie jestem pracownikiem naukowo-dydaktycznym na Wydziale Nauk o Żywności w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji.