O mnie
Jestem technologiem żywności, absolwentką Wydział Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
W październiku 2005 r. rozpoczęłam Studia Doktoranckie o specjalności: Technologia żywności, biotechnologia żywności, chemia żywności, inżynieria żywności i ocena jakości żywności przy Wydziale Technologii Żywności SGGW. W trakcie studiów doktoranckich realizowałam 2 letni projekt badawczy – grant promotorski finansowany przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (2008-2009), a także byłam z-ca kierownika projektu grantu uczelnianego. W 2009 r. obroniłam pracę doktorską pt."Studia nad wykorzystaniem promieniowania podczerwonego i mikrofalowego do suszenia jabłek" i uzyskałam tytuł doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia.
Ukończyłam także Studia Pedagogiczne na Wydziale Ekonomiczno-Rolniczym i Nauk Humanistycznych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, które pozwoliły mi się zapoznać z wiedzą natury pedagogicznej.
Doświadczenie zawodowe w przemyśle spożywczym zdobywałam podczas nadzorowania, na terenie województwa mazowieckiego, obietów :
- produkcji żywności,
- obrotu żywnością,
- żywienia zbiorowego,
- produkcji materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Od 2006 r. jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, a od 2008 r. Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego.
Obecnie jestem pracownikiem naukowo-dydaktycznym na Wydziale Nauk o Żywności w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji.